Τα συμφέροντα των Νεοφαναριωτών ταυτίζονται με τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων. Η εξαπάτηση του Ελληνικού λαού επαναλαμβάνεται

1 Φεβρουαρίου 2019

Του Επαμεινώνδα Πανά,
συντ. Καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Νεοφαναριώτες

Το πολιτικό σύστημα της χώρας αποτελεί μια νέα μορφή του φαναριωτισμού. Οι Φαναριώτες ήσαν τα μεγάλα ελληνικά τζάκια επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που φρόντιζαν για τα συμφέροντά τους κάτω από τους Οθωμανούς.

Σήμερα το πολιτικό σύστημα, η οικονομική τάξη, η ιντελιτζένσια η εθνομηδενιστική ελίτ αποτελεί τους νέους Φαναριώτες (νεοφαναριώτες) που αγωνίζονται για τα συμφέροντα της παγκόσμιας ελίτ –Μπίλντερμπεργκ, Ιλλουμινάτι, Σόρος, Ρόθτσιλντ- Τρόικα, Η.Π.Α. Γερμανική Ευρώπη, και ένα σύστημα για τα συμφέροντα των Νεοφαναριωτών.

Η περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά:

 • Υπάρχει μια στρεβλή Δημοκρατία, ένα κοινοβούλιο που δεν νομιμοποιείται για ένα τόσο σημαντικό Εθνικό ζήτημα. Η εξήγηση είναι απλή:

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 τον ΣΥΡΙΖΑ τον ψήφισαν 1,926,526 άτομα, από ένα σύνολο 9.913.069 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πραγματικότητα, ως εκλογικό σώμα, αντιπροσωπεύει μόλις το 19,43% (!!).

Και το 19,43% αποφάσισε μη λαμβάνοντας υπόψιν το υπόλοιπο 75% των Ελλήνων!

Είναι 100% στρεβλή και άρρωστη η Δημοκρατία γιατί προεκλογικά δεν είχε τεθεί το ζήτημα της Μακεδονίας προκειμένου να γνωρίζουν οι πολίτες τι θα πράξει για το θέμα η Κυβέρνηση που θα διάλεγαν. Είναι στρεβλή και άρρωστη η Δημοκρατία γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε και το δώρο των 50 βουλευτικών εδρών, σύμφωνα με τον νόμο του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, Παυλόπουλου, ο οποίος δεν έκανε καμία ηρωική και πατριωτική κίνηση για την Μακεδονία. Άρα, με στρεβλή και άρρωστη Δημοκρατία, πιθανότατα θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτή είναι η ποιότητα της Δημοκρατίας μας.

 

 

 • Τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία είναι εκτός νόμου για τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Έχει πολύ μεγάλη σημασία να διαβάσουμε το Άρθρο 6 της Συμφωνίας των Πρεσπών και να συλλογιστούμε όλα αυτά τα οποία γνώριζαν αυτοί που βοήθησαν στο να υπογραφεί αυτή η συμφωνία στις Πρέσπες καθώς και όλοι αυτοί που συνεχίζουν με ανεξήγητο πάθος να υποστηρίζουν και να προωθούν την κύρωση αυτής της Συμφωνίας από την Ελληνική Βουλή.
  Άρθρο 6:

Untitled-1

 

 • Ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η Αριστερά, πέρα από την πίεση για εφαρμογή των Μνημονίων με την παρέμβαση των Η.Π.Α., της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, απροκάλυπτα δέχθηκε το ξεπούλημα της Ελληνικής Μακεδονίας.

Αποτελεί έκπληξη το γεγονός αυτό;

Η Ιστορία της Αριστεράς μας λέει ένα ισχυρό ΟΧΙ. Πάντα η Αριστερά όχι μόνο ήταν θετική στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, αλλά και στην ανεξαρτητοποίηση της Μακεδονίας. Δεν είχε ποτέ η Αριστερά Εθνική πατριωτική συνείδηση στο DNA της, ­­­υποστηρίζοντας έναν ιδιόμορφο διεθνισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το μεγάλο παράδειγμα της «κωλοτούμπας»:

 • Κωλοτούμπα για τα Μνημόνια.
 • Κωλοτούμπα για το Δημοψήφισμα.
 • Κωλοτούμπα για την Μέρκελ που ο Τσίπρας την θεωρούσε πριν από τέσσερα χρόνια ως «ανεπιθύμητη» και σήμερα που είναι Κυβέρνηση την υποδέχεται μετά Βαΐων και Κλάδων. Η παρουσία της είχε σχέση –άσκησης επιρροής- με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, ώστε να κλείσει την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ για την εξυπηρέτηση των Γερμανικών Συμφερόντων.

Συγκεκριμένα η Μέρκελ δήλωσε πως:

«Η λύση του ονοματολογικού θα είναι προς όφελος της Ελλάδος, της Β. Μακεδονίας και της Ευρώπης» και ότι «είμαι ευγνώμων για τον Αλέξη Τσίπρα που ανέλαβε πρωτοβουλία».

 

 • Κωλοτούμπα και για τις Γερμανικές Επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Στη συνέντευξή του ο Τσίπρας, στο κανάλι OPEN, τόνισε ότι υπάρχουν κοινά σημεία που τον ενώνουν με την Μέρκελ. Τίποτα σημαντικό δεν είπε για την απαίτηση των επανορθώσεων και το κατοχικό δάνειο. Αντίθετα η Γερμανική Κυβέρνηση δήλωσε πριν επισκεφθεί  η Μέρκελ την Ελλάδα ότι:

 

«τα θέματα των Γερμανικών Αποζημιώσεων έχουν νομικά και πολιτικά διευθετηθεί».

 

Ευθυγράμμιση της Κυβέρνησης της «Πρώτης Φοράς Αριστεράς» με τις Γερμανικές υπαγορεύσεις.

Για να είμαστε δίκαιοι, μήπως θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν ήταν η ΝΔ Κυβέρνηση;

Η απάντηση θα δοθεί μέσω της Siemens.

Με άλλα λόγια καταδυναστεύεται ο Ελληνικός Λαός λόγω των Νέο-Φαναριωτών.

Δεν πρέπει να απορεί κάποιος αν θα εξασφαλίσει, ή όχι, η Κυβέρνηση τους 151 Βουλευτές για την επικύρωση της προδοτικής συμφωνίας. Η.Π.Α., Γερμανία, Παγκόσμιες Μυστικές Εταιρείες (βλ.Σόρος), ΝΑΤΟ, και ΕΕ, διαθέτουν τα εργαλεία για να εκφυλίσουν με μεγάλη ευκολία το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Άλλωστε, οι Νέο-Φαναριώτες για λόγους προσωπικής αυτοσυντήρησης και πολιτικής επιβίωσης, επικαλούμενοι υποκριτικά ότι αγωνίζονται για τα Εθνικά συμφέροντα, θα επιδείξουν τη γνωστή φαναριώτικη τακτική απέναντι στις απαιτήσεις του παρασιτικού ξένου παράγοντα.

 • Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλίσει την στήριξη των 151 ψήφων για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μπορούσε και με λιγότερους από 151 ψήφους να κυρώσει την Συμφωνία, με την απλή πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών. Όμως, μέσα στην οικογένεια των Νέο-Φαναριωτών, υπάρχει και ο σχετικός ανταγωνισμός ως προς το ποιος είναι ο καλύτερος υπηρέτης των Παγκόσμιων Μυστικών Εταιρειών. Με τους 151 ψήφους δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους προστάτες εντολοδότες ότι αυτός είναι ο καλύτερος υπηρέτης που μπορεί να φέρει σε πέρας τις δύσκολες αποστολές. Έτσι, κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ πόντους από τον άλλον υπηρέτη, την ΝΔ.

Το Μακεδονικό πρόβλημα ήταν και μια μεγάλη ευκαιρία για το κόμμα της ΝΔ να δείξει την ποιότητα και την ένταση του πατριωτισμού της προβάλλοντας ισχυρές αντιστάσεις και ακολουθώντας τον Ελληνικό Λαό που λέει αυτόνομα το μεγάλο ΟΧΙ για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Άρα, η ΝΔ και σήμερα είναι δεμένη στο άρμα της εξάρτησης που εδώ και δεκαετίες υπηρετεί. Μην ξεχνάμε ότι από το “Go back” που κραύγαζε ο Τσίπρας, έφτασε στο να την υποδεχτεί. Το περίεργο είναι ότι όλοι οι ηγέτες, Ομπάμα, Μακρόν και Μέρκελ, έτυχαν υποδοχής από τον Τσίπρα.

Σε όλα αυτά δεν πρέπει οι πολίτες να ξεχνούν ότι οι πολιτικοί τους δουλεύουν και τους υποτιμούν. Κανένα κόμμα προεκλογικά δεν είχε μιλήσει για το Μακεδονικό ζήτημα. Χωρίς την ψυχή του Ελληνικού Λαού, η Νεοφαναριώτικη παρασιτική τάξη παραδίδει τη χώρα στους ξένους.

Ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας αλλά και των ενεργειακών δρόμων ερήμην του Ελληνικού Λαού, είναι αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το δίδαγμα και πάλι είναι ένα:

Η Κυβέρνηση της «Πρώτης Φοράς Αριστεράς» με έναν διαλυμένο κοινωνικό ιστό, με μια χρεοκοπημένη οικονομία, για να επιβιώσει, δυστυχώς, στηρίζεται στον «ξένο παράγοντα».

Όπως δίδαγμα είναι ότι η ΝΔ δεν προχώρησε σε δυναμικές ενέργειες –ούτε μια πρόταση μομφής δεν κατέθεσε κατά της Κυβέρνησης.

Ο Ελληνικός Λαός διαχέει με τα συλλαλητήρια ένα έντονο εθνικοπατριωτικό συναίσθημα «από κάτω προς τα επάνω». Οι «από επάνω» δεν μπορούν να αντισταθούν στον ξένο παράγοντα , για αυτό και υπάρχει η γενικευμένη κρίση.

Αυτό το πολιτικό σύστημα, από το ένα άκρο του νόμου μέχρι το άλλο, δεν πρόκειται να λύσει κανένα σημαντικό πρόβλημα της χώρας. Κανένας δεν προσφέρει το μέλλον. Η πολιτική ανυπακοή ίσως είναι ένα αίτημα για να ακουστεί η φωνή του Ελληνικού Λαού. Κανένας δεν προσφέρει αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας.

 

 

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Πολιτικά καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...