Συμπεράσματα και μνημονιακοί ανταγωνισμοί στο φως του ψεύδους.

12 Μαρτίου 2019

Επαμεινώνδας Ε. Πανάς,
Συντ. Καθηγητής,
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

«Το παράπονό μου αφορά την παρακμή της τέχνης του ψεύδους. Κάθε υψηλόφρων άνθρωπος, κάθε άνθρωπος με ευαισθησίες που παρατηρεί τον αδιέξοδο και άχαρο τρόπο με τον οποίο ψευδόμαστε σήμερα, θλίβεται βλέποντας μια τόσο ευγενή τέχνη να εκπορνεύεται»

Μαρκ Τουέιν: «Η Τέχνη του Ψέματος»

Αναμφίβολα διανύουμε προεκλογική περίοδο. Είναι βέβαιος ο προεκλογικός βομβαρδισμός ψευδών υποσχέσεων. Οριστικά, 26 Μαΐου του 2019 θα διεξαχθούν ταυτόχρονα οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές. Οι εθνικές εκλογές δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί. Το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων υποτονικό, αν και τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας αυτήν την αδιαφορία επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα εικονικό τοπίο όξυνσης μεταξύ τους. Χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά η μέθοδος της τεχνητής πόλωσης. Σαπουνόπερες είναι οι όποιες μεταξύ τους μονομαχίες.

 

Μην περιμένουμε κάποιον εκλογικό σεισμό ή εκπλήξεις.

Γιατί; Επειδή:

  • Το πολιτικό μας σύστημα είναι δυστυχώς μολυσμένο από τον μνημονιακό ιό. Έναν ιό που ασφαλώς δεν τον έφεραν οι μη-νόμιμοι μετανάστες. Ο μνημονιακός ιός είναι καθαρά δημιούργημα των δύο άλλοτε μεγάλων κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Για αυτόν τον μνημονιακό ιό δεν έχει βρεθεί ακόμη το αντίδοτο. Αυτό σημαίνει ότι ο μνημονιακός ιός θα συνεχίσει να συμβιώνει σε βάρος της χώρας και των Ελλήνων.
  • Τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να εκφράσουν κάτι το νέο. Σε γενικό πλαίσιο τα δύο αυτά κόμματα δεν εμφανίζουν μεταξύ τους

Και τα δύο κόμματα υπηρέτησαν και θα εξακολουθούν να υπηρετούν, πιστά τα μνημόνια. Και τα δύο κόμματα υπακούουν στους ίδιους εξωτερικούς παράγοντες – προστάτες.

Και τα δύο κόμματα έχουν πρωτοκλασάτα στελέχη στους καταλόγους με τα δάνεια πολιτικών προσώπων.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν ενημέρωσαν αναλυτικά τους πολίτες για τα δάνεια των πολιτικών προσώπων αλλά και των κομμάτων.

Ή μήπως ξεχνάμε τα δάνεια των κομμάτων ΝΔ (106.431.000 ευρώ), ΠΑΣΟΚ (92.292.000 ευρώ);

Πότε τα κόμματα θα τα αποπληρώσουν αυτά;

Αυτή η κατάσταση αποτελεί μέτρο του πόσο νοσεί το πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς, ο μνημονιακός ιός κατέστησε ανίατο το άρρωστο πολιτικό σύστημα. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία ελπίδα από τα μνημονιακά κόμματα για τους συνταξιούχους, τους νέους επιστήμονες και γενικά για το Έθνος.

Μήπως το 90% του Ελληνικού Λαού, που εκφράζει την έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα έχει τη δύναμη να καταδικάσει τους μνημονιακούς πολιτικούς; Το συμπέρασμα αυτό της έρευνας του ευρωβαρόμετρου είναι ότι μόνο ένα στους δέκα Έλληνες είναι συνειδητός υποστηρικτής του μνημονιακού ανίατου πολιτικού συστήματος.

Όσο οι Έλληνες ψηφοφόροι εξακολουθούν να τους ψηφίζουν, τόσα περισσότερα χρόνια θα περάσουν για να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Ο χρονικός ορίζοντας εκτιμάται πάνω από 400 χρόνια. Όσα χρόνια κράτησε η Τουρκοκρατία.

  • Και τα δύο κόμματα (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) σέβονται τη Συμφωνία των Πρεσπών. Για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις στην περίπτωση που ο «φιλελεύθερος» αρχηγός της ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, μην περιμένετε ότι θα «σκίσει με έναν νόμο τη Συμφωνία των Πρεσπών». Αρκεί να γνωρίζουμε το πρόσφατο γεγονός της αναγγελίας της συμμετοχής του Τάσου Αρβαντίνη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ποια είναι η πιο χαρακτηριστική δήλωση του Αρβαντίνη για τους Έλληνες πατριώτες που συμμετείχαν στο πρώτο συλλαλητήριο (Ιανουάριος 2018); Ότι αυτοί είναι «Νευροπαθείς ψευδοπατριώτες»!!!
  • Και τα δύο κόμματα πολεμούν την όποια πατριωτική κίνηση ή ενέργεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πιστά τη γραμμή Μέρκελ, ναι, ο Τσίπρας που έλεγε «Go home Merkel» – Μακρόν (άλλοτε υπάλληλος των Ρότσιλντ), κατά της ακροδεξιάς!!

Ενώ η ΝΔ κάνει αγώνα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για να αποβληθεί ο Ορμπάν!!!

Αυτή είναι η νεφελώδης ιδεολογική φυσιογνωμία της ΝΔ.

Τί έχουν να επιδείξουν τα δύο κόμματα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος;

Το κύριο πραγματικά χαρακτηριστικό γεγονός στη χώρα μας είναι ότι οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις, ενώ, την ίδια στιγμή, έχουν αυξηθεί οι μη-μόνιμοι μετανάστες. Ο θεσμός της Ελληνικής οικογένειας έχει στοχοποιηθεί. Περισσότερο η Πολιτεία ασχολείται με τα δικαιώματα συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων και λιγότερο με το πώς θα ενισχυθούν αποτελεσματικά οι πολύτεκνες οικογένειες.

Τί πρέπει να γίνει; Ασφαλώς, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δοθεί αυτοδυναμία σε κάποιο κόμμα. Τα μνημόνια, η φτωχοποίηση, οι αυτοκτονίες, οι άστεγοι, η φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, η ανεργία, η ερήμωση, τα λουκέτα, η μη-νόμιμη μετανάστευση, είναι αποτελέσματα των αυτοδυναμιών Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Ο τόπος παραμένει σε αυτήν την κατάσταση της καθολικής χρεοκοπίας λόγω των αυτοδύναμων κυβερνήσεων.

Τί πρέπει τελικά να γίνει; Χρήσιμα και επίκαιρα είναι τα λόγια του Ν.Καζαντζάκη:

«Το πρώτο σου χρέος, εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νοιώσεις μέσα σου όλους τους πρόγονους.

Το δεύτερο να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους.

Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει», «να αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μοναχός μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί εγώ θα φταίω».

Και τα δύο κόμματα έχουν επιλέξει τη μάσκα της στρατηγικής εναντίον της Ακροδεξιάς. Για αυτό, οι χιλιάδες των Ελλήνων πατριωτών θα πρέπει να αρνηθούν να ψηφίσουν τους εθνομηδενιστές. Άλλωστε, δεν υπάρχει χαμένη ψήφος όταν ψηφίζει κάποιος από αγάπη για το μέλλον της Ελλάδας.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Πολιτικά καὶ σημειώθηκε ὡς , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...