Εκλογές: Οι φιλήκοοι των ξένων είναι προδότες

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Επαμεινώνδας Ε. Πανάς
Συντ. Καθηγητής
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Ελληνικός λαός φαίνεται ότι με τα μνημόνια έχασε τη δύναμη της αντίδρασης. Βρίσκεται σε κατάσταση ατονίας.

Ο Έλληνας ­ετοιμάζεται να πάει να ψηφίσει την Κυριακή με πρωτοφανή απάθεια και παραίτηση από την στυγνή πραγματικότητα. Αυτή η συμπεριφορά δεν δημιουργεί κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να προκύψει μια υπερήφανη Ελλάδα. Να μετασχηματιστεί το προτεκτοράτο και αποτυχημένο κράτος σε κυρίαρχο και δημιουργικό κράτος.

Έτσι, τα κόμματα, αλλά κυρίως ο ξένος παράγοντας, γνωρίζουν ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα αντιδράσουν με σοβαρότητα. Γνωρίζουν ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν πραγματικά προσβληθεί από τον ιό της σκλαβιάς των μνημονίων.

Ο Έλληνας ψηφοφόρος πιστεύει ότι ο βουλευτής αποφασίζει για το μέλλον του, ενώ τις αποφάσεις τις παίρνει ο ξένος παράγοντας που υπαγορεύει στα κόμματα τι θα ψηφίσουν στα διεθνή κέντρα αποφάσεων, πώς θα ψηφίζουν, πώς θα ζουν οι Έλληνες, πώς θα παραχωρήσουν τα ιερά και τα όσιά τους -βλ. Μακεδονία, Κύπρο, Θράκη, Αιγαίο-. Θ α μου πείτε ότι η ανάμειξη του ξένου παράγοντα δεν αποτελεί έκπληξη αφού από το 1821 -με ορισμένες δικτατορίες ως εξαιρέσεις- τα κόμματα που σχημάτιζαν κυβερνήσεις είχαν κατά κανόνα πάρει το «πράσινο φως» από τον ξένο παράγοντα.

Ο ιός της σκλαβιάς δεν εξαιρεί ούτε και τα πατριωτικά ή αντισυστημικά κόμματα. Τί έγινε το ΛΑΟΣ; Μνημονιακό στήριγμα του Παπαδήμου.  Οι ΑΝΕΛ του Καμμένου; Δεκανίκι του μεταλλαγμένου και μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ. ΔΗΜΑΡ, τα ίδια και χειρότερα. «Ποτάμι» αξιολογήστε το με βάση τη θέση του στο Μακεδονικό.

Όλα αυτά δείχνουν ότι όποιο κόμμα και αν ψηφίσουν οι Έλληνες την Κυριακή, απλά θα ρίξουν λίπασμα στο μνημονιακό πολιτικό σύστημα της χώρας, που αυτό μας έφερε στη σημερινή κατάντια και ανυποληψία.

Για αυτό και υποστηρίζουμε πως όπως και αν διαμορφωθούν τα ποσοστά των κομμάτων, το μήνυμα είναι ένα: το σημερινό μνημονιοκεντρικό πολιτικό σύστημα είναι ισχυρό γιατί εξυπηρετεί αρμονικά τον ξένο παράγοντα και τα «νέα τζάκια που ξεπήδησαν στην μνημονιακή περίοδο.

Χαρακτηριστικό και αυτής της προεκλογικής περιόδου ήταν οι ανέλπιδες εξαγγελίες, τα αρκετά παραμύθια, οι μυθοπλασίες. Ζούμε σε μνημονιακή περίοδο εδώ και μια δεκαετία. Όμως, δύσκολα θα καταλάβουμε τα κίνητρα των νεοελλήνων που τρέχουν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Ο ορθολογισμός, γενικά, δεν καθορίζει τις ενέργειες των πολιτών, φαίνεται να κυριαρχούνται οι πράξεις τους από το παραμύθι και τη μυθοπλασία.

Ας δούμε ένα στοιχείο που αναδεικνύει τη «γυμνή» πραγματικότητα. Τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2018 αποκαλύπτουν ότι σε κίνδυνο φτώχειας, ή κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκονται 3.348.500 Έλληνες της χώρας, ή το 31,8% του πληθυσμού. Η λέξη απελπισία είναι πολύ λίγη για να περιγράψει το πως ζουν και τι νιώθουν αυτοί ο νεοέλληνες.  Η τραγωδία γυμνή και αποκαλυπτική.

Το ζήτημα για να αποφασίσουμε τι θα ψηφίσουμε είναι να επιλέξουμε ανάμεσα στο πραγματικό γεγονός και το παραμύθι (μυθοπλασία).

Η χώρα καταρρέει. Το απλό ερώτημα είναι ποιο κόμμα που διεκδικεί την ψήφο μας και με ποια εργαλεία θα μειώσει το θλιβερό αυτό ποσοστό του 31,8%; Κανένα, γιατί όλοι τους είναι ίδιοι. Μοιράζουν ελπίδες, υποσχέσεις που ποτέ δεν πρόκειται να υλοποιήσουν. Παραμονές εκλογών οι πολιτικοί άλλα λένε και μετά τις εκλογές αυτοδιαψεύδονται. Ο αριθμός των 3.348.500 φτωχών Ελλήνων δείχνει και τον βαθμό της απανθρωπιάς της μνημονιακής κοινωνίας μας. Πώς φτάσαμε εδώ; Μα από τον χρεοκοπημένο παλαιοκομματισμό. Η χωματερή των φτωχών είναι κατασκευή του πολιτικού συστήματος.

Αναφέρθηκα ήδη σε ένα πραγματικό γεγονός. Ένα δεύτερο γεγονός είναι ότι δέκα χρόνια εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής, με κυβερνήσεις από όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα, οδήγησαν στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Μην αυταπατώμεθα, όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, όσα κόμματα και αν μπουν στη Βουλή θα συνεχίσει να υπάρχει η μνημονιακή εποχή, θα συνεχίσει να τα ρυθμίζει όλα ο ξένος παράγοντας, θα συνεχίσει η χώρα μας να είναι προτεκτοράτο, θα συνεχίσει η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, θα συνεχίσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, θα συνεχίσει η ροή των νέων πτυχιούχων προς το εξωτερικό, θα συνεχίσει ο τόπος να καταρρέει, θα συνεχίσει να δρα ο εθνομηδενισμός που θάβει ιστορία, θρησκεία και παραδόσεις. Όλα αυτά είναι πραγματικά γεγονότα. Γνωρίζουμε τον κανόνα, τις εκλογές όμως τις κερδίζει το κόμμα εκείνο που θα καταφέρει να μπολιάσει το πλήθος με περισσότερους μύθους.

Όλοι μας συμφωνούμε για τη συνεχιζόμενη κατάρρευση της χώρας. Όλοι παραδεχόμαστε την αναποτελεσματικότητα του πολιτικού συστήματος.

Πώς, λοιπόν, αυτό το πολιτικό σύστημα διαιωνίζεται;

Με τον μύθο. Ο μύθος δημιουργεί μια εικονική πραγματικότητα. Τα ΜΜΕ λειτουργούν για να διαμορφώσουν την καθημερινή συνείδηση, τον καθημερινό μύθο, την εικονική πραγματικότητα.

Ας δούμε έναν άλλο μύθο χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του Μαΐου 2019.

Αποχή 2019

Ο πίνακας είναι αποκαλυπτικός αφού αναφερόμαστε στους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους. Είναι αποκαλυπτικός γιατί:

  • Πρώτο κόμμα και με μεγάλη διαφορά αναδεικνύεται η ΑΠΟΧΗ (41,31%)
  • Η ΑΠΟΧΗ συν τα Άκυρα και Λευκά δημιουργούν ένα υψηλό ποσοστό 43,93% που σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι αυτοί συνειδητά δεν αποδέχονται το βαριά αρρωστημένο πολιτικό σύστημα.
  • Σημαίνει ότι αποδοκιμάζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
  • Τα δύο κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αθροιστικά, συγκεντρώνουν ποσοστό 31,87%, αρκετά μικρότερο από αυτό της ΑΠΟΧΗΣ(!!!), που σημαίνει ότι το εμπόριο των υποσχέσεων και των ελπίδων δεν έχει πέραση.
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πίνακα, τέταρτο κόμμα αναδεικνύεται το «κόμμα» των 24 κομμάτων που δεν υπερέβησαν το 3% για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την Ευρωβουλή (12,32%). Και αυτό το ποσοστό δείχνει μια αποδοκιμασία προς το πολιτικό σύστημα.
  • Το πολιτικό σύστημα έχει τη δική του λογική την οποία ενισχύουν και τα ΜΜΕ. Αυτό φαίνεται και από την εικόνα του Πίνακα.
  • Ο ψηφοφόρος αισθάνεται πλέον ότι με την ψήφο του δεν συμβάλλει στις αποφάσεις που παίρνει η Κυβέρνηση και δικαιολογημένα δεν θέλει να σκύψει παθητικά το κεφάλι του.
  • Η Αποχή είναι το μόνο όπλο που έχει αυτή τη στιγμή ο ψηφοφόρος απέναντι στο παρακμιακό σύστημα.

 

Μπορεί κάποιος να μην βλέπει αυτήν την πραγματικότητα; Γιατί άραγε θριαμβολογούν τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όταν και τα δύο μαζί δεν ξεπερνούν το 31%; Δηλαδή, μόλις 3 στους 10  Έλληνες προτιμούν τα δύο αυτά κόμματα, και όμως, αυτό το 18,56% ενδέχεται να κυβερνήσει τη χώρα.% κυβερνά τη χώρα!!

 

  • Ακόμη, το 2009, εψήφισαν 7044606 άτομα, ενώ δέκα χρόνια αργότερα στις ευρωεκλογές ψήφισαν 5920355, δηλαδή, 1124251 ψηφοφόροι μαζικά αδιαφόρησαν για το τι γίνεται στην πολιτική σκηνή της χώρας. Η μαζική αδιαφορία δείχνει και την συσσωρευμένη οργή του εκλογικού σώματος απέναντι σε ένα άρρωστο σύστημα που όμως οδηγεί σε θάνατο τον Έλληνα.

Από τις στήλες του «Μακελειού» είχαμε υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει από τους Έλληνες πολίτες εμπιστοσύνη προς το κομματικό σύστημα. Για αυτό και είχαμε επιλέξει ως διέξοδο να μην συμμετάσχουμε σε καμία περίπτωση στις εκλογές. ΑΠΟΧΗ, γνωρίζοντας ότι με την συμμετοχή μας στις εκλογές απλά συμβάλλουμε στον βρόγχο που σφίγγει τον λαιμό της Ελλάδας. Τουλάχιστον ας μην την σκοτώσουμε εμείς. Κάθε Έλληνας μπορεί να καταλάβει αυτήν την αλήθεια: και τώρα ΑΠΟΧΗ, γιατί όπως έλεγε ο αείμνηστος πρώτος Κυβερνήτης Ι. Καποδίστριας, «οι φιλήκοοι των ξένων είναι προδότες».

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Πολιτικά καὶ σημειώθηκε ὡς , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...